Wij vinden het belangrijk om ruimte te bieden aan studenten die hun opleiding in de praktijk willen brengen. Natuurlijk willen we ook graag van jou leren!
Aan het begin van de stage zul je vooral meekijken binnen de organisatie en de organisatie leren kennen. De inwerktermijn zal enige tijd duren, omdat Veilig Thuis het van belang vindt om te investeren in stagiaires en omdat je binnen de organisatie met complexe materie te maken krijgt. Gedurende de stage zul je meer taken gaan oppakken en eigen verantwoordelijkheden krijgen. Je wordt hier altijd in begeleid door je stagebegeleider of andere collega’s. Aan het einde van de stage verwachten wij dat je voldoende kennis en kunde hebt opgedaan om jezelf een beginnend professional te kunnen noemen.
Als Stagiair Veilig Thuis loop je mee in zowel de Front Office als de Back Office. In de Front Office loop je mee bij de ‘voordeur’. Je maakt een inschatting van de situatie, screent op acute dan wel structurele onveiligheid en hebt een deel van de dag telefonisch contact met hulpvragers en professionals. Op basis van inhoud en een risicotaxatie neem je een besluit over noodzakelijke vervolgstappen. Ook neem je een besluit over welke instelling of professional verantwoordelijkheid gaat nemen voor de uitvoering van de vervolgstappen. Wanneer wordt besloten om een dienst vanuit Veilig Thuis in te zetten, gaat de zaak over naar de Back Office, waar je ook mee zal lopen.
In de Back Office adviseer en ondersteun je directbetrokkenen, stel je veiligheidsvoorwaarden op en voer je onderzoek uit naar (vermoedens) van alle vormen van kindermishandeling en huiselijk geweld (zoals ook eer gerelateerd geweld, problemen bij complexe scheidingen, psychiatrie en/of opvoedproblemen). Je voert gesprekken met directbetrokkenen en samenwerkingspartners over wat er speelt. Aan de hand van deze informatie beoordeel je samen met collega’s, een gedragswetenschapper en/of vertrouwensarts welk advies of welke hulpverlening nodig is. En jij ondersteunt weer collega’s met advies vanuit jouw kennis en ervaring.
Veilig Thuis Oost-Brabant is hét regionale advies- en meldpunt voor iedereen (0-100 jaar) die te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling of een vermoeden daarvan. Ons doel is het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Veilig Thuis adviseert, geeft voorlichting, onderzoekt, zet waar nodig vervolghulp in en monitort of de veiligheid duurzaam is geborgd. Altijd met als doel om directe en structurele veiligheid te organiseren. Veilig Thuis is geen hulpverlenende organisatie, waardoor de contacten met onze direct betrokkenen kortdurend zijn.
Zowel burgers als professionals kunnen bij Veilig Thuis terecht. Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een stagiair werkt enkel binnen kantoortijden.
Veilig Thuis Oost Brabant is een stichting met in totaal ca. 220 medewerkers, merendeels in de functie Medewerker Veilig Thuis. Daarnaast zijn er gedragswetenschappers, vertrouwensartsen, administratief/ secretarieel medewerkers en beleidsadviseurs. Het managementteam bestaat uit de directeur, regiomanager en teammanagers. Wij vormen een expertisecentrum huiselijk geweld/kindermishandeling in de regio Noordoost en Zuidoost Brabant en werken daarbij samen met lokale, regionale en landelijke ketenpartners.
Nog even geduld alsjeblieft. De werving van stagiairs voor 2026 vindt plaats in oktober. Voor start in september dit jaar hebben we al voldoende stagiairs. |